Výlety a rýchle občerstvenie k letu patria
Publikované: 20.06.2019
Zobrazenie: 6087
Keď je vonku krásne a my pred sebou máme ešte slušnú porciu kilometrov, nechce sa nám vysedávať v reštauráciách a nekonečne dlho čakať na obed. Omnoho rýchlejšie je dať si niečo pri stánku, ktorých býva v tomto čase všade plno. Nehľadiac na to, že i obyčajný langoš, klobása s chrenom alebo smažený syr v žemli chutí na lavičke pri rybníku omnoho lepšie, než obed v luxusnom podniku. Trblietajúca sa vodná hladina, šumenie stromov a príjemne svieži vánok vie skrátka vykúzliť tú správnu prázdninovú atmosféru. Má to ale jeden háčik – dobroty z rýchleho občerstvenia nám túto idylku môžu niekedy poriadne nabúrať...
Komplex živých kultúr + S. BOULARDII
Pre náhle situácie nielen na cestách
- Unikátny komplex živých kultúr v kombinácii s S. Boulardii, laktobacilov a fruktooligosacharidov.
- 3 zložky = trojitá obnova črevnej mikroflóry.
- Pre dospelých a deti už od ukončeného 6. mesiaca
|
Viac informácií >>
|
Letné teploty totiž nahrávajú vzniku tzv.
alimentárnych nákaz (alebo nákaz z potravín) – ide o ťažkosti tráviaceho traktu, ktoré sa spravidla objavujú nečakane, ako blesk z čistého neba.
Čo by vás malo varovať
Bolo by naivné robiť si ilúzie o tom, že obsluha v stánkoch rýchleho občerstvenia dôsledne dbá na
dodržiavanie všetkých hygienických pravidiel pri skladovaní, príprave a výdaji jedla. Špinavé oblečenie, pohádzané utierky alebo napríklad fakt, že predávajúci rovnakou rukou vydáva jedlo a zároveň berie od zákazníkov peniaze nie je, bohužiaľ, ničím výnimočným. Možnosť kontaminácie zvyšuje i používanie tej istej pracovnej plochy na porciovanie surového mäsa a prípravu hotového výrobku, alebo vystavovanie jedla na slnku. To všetko by vás malo varovať, ak nechcete dobrovoľne riskovať zdravotné nepríjemnosti spôsobené vírusmi a baktériami, ktoré si v podobnom prostredí priam lebedia.
Vyhnite sa pouličným stánkom
Počítajte skrátka s tým, že v
teplom období roku je vyššia pravdepodobnosť kontaminácie potravín nežiaducimi mikroorganizmami. Tie síce nemusia byť nutne patogénne, ale ich konzumáciou môže dôjsť k narušeniu rovnováhy črevnej mikroflóry a následne vzniku tráviacich ťažkostí. A zrazu máte po výlete i ďalších prázdninových radovánkach. Radšej preto oželejte jedlá pripravované v stánkoch s rýchlym občerstvením priamo na ulici, kde je veľakrát ťažké dodržať bezpečnostné zásady chladenia a správneho skladovania. Kebab alebo párok v rožku určite nestoja za to, aby ste kvôli nim riskovali letnú pohodu.
U detí buďte dvakrát opatrnejší
Zvýšená opatrnosť je potrebná u detí. Zvlášť
tí najmenší by rozhodne nemali konzumovať stravu zo stánkov, cukrární, ale ani reštaurácií (aj napriek tomu nie je nijako vzácnym javom vidieť polročné batoľa v kočíku, ktoré žmolí hranolčeky alebo párok v rožku). Ak u takýchto malých detí môžu prepuknúť tráviace ťažkosti oveľa rýchlejšie a dramatickejšie.
Podporte črevá pomocou živých kultúr
Tohtoročné leto má byť skutočne horúce. Zaobstarajte si
Biopron Forte, prípravok obsahujúci unikátny komplex živých baktérií, kvasiniek S. Boullardii a fruktooligosacharidov. Práve pomocou živých kultúr môžete podporíte rovnováhu črevnej mikroflóry, ktorá napomáha dobrému tráveniu a vytvára prostredie nepriaznivé pre škodlivé baktérie.
Biopron Forte je vhodný pre dospelých a deti od ukončeného 6. mesiaca.