Máte prostatický vek? Je čas na kontrolu podvozku!

Máte prostatický vek? Je čas na kontrolu podvozku!

Publikované: 28.03.2014

Zobrazenie: 25

prostata, močenie, časté močenieVäčšina mužov dáva pravidelne kontrolovať svoje auto. Starajú sa o to, aby ich výkonný motor bol dlho funkčný s minimálnou potrebou náhradných súčiastok. Keď môžu chodiť na technickú kontrolu so svojím štvornohým miláčikom, prečo ich tak málo zaujíma, čo sa skrýva pod ich vlastnou kapotou?

Jeden vtipný zdravotný manuál pre mužov, ktorý vydala írska Liga proti rakovine, prirovnáva pľúca mužov ku vzduchovému filtru v automobile, kožu ku karosérii, spaľovanie a výfuk predstavujú trávenie a hrubé črevo, guľôčkové ložiská azda netreba špecifikovať. Prostata je karburátor. Aj ten sa stáva „chybovým“ najmä od určitého veku, ktorý sa nazýva sympaticky: „prostatický“.

Vtedy sa začína vo zvýšenej miere hlásiť onen karburátor – v aute zariadenie, kde sa zmiešava palivo, vzduch a olej, v tele „zariadenie“, ktoré produkuje tekutinu chrániacu spermie, aby mohli „neohrozene“ putovať do maternice. Karburátor je mužského rodu, ale prostata ženského, veď po päťdesiatke je to aj poriadne otravná žľaza, ktorej niektorí chlapi namiesto prostata hovoria „sprostá tá“...

Problémy s prostatou – súčasť manželského trojuholníka

Ochorenia prostaty patria medzi najčastejšie urologické ťažkosti, pričom až 80 % prípadov tvorí nezhubné zväčšenie prostaty známe aj ako benígna prostatická hyperplázia. Najviac novodiagnostikovaných pacientov patrí do vekovej skupiny 50 –60 rokov. Pred dvoma rokmi sa na toto ochorenie na Slovensku liečilo vyše 70 tisíc mužov.

Z dôvodov, ktoré ešte stále nie sú dostatočne preskúmané, sa prostata začína od určitého veku zväčšovať, čím vyvíja tlak na močovú trubicu, ktorú obkolesuje. To spôsobuje problém nielen s močením, ale často aj s erekciou. Tá ženská prostata sa vlastne takto stáva súčasťou manželského trojuholníka!

A to nie je všetko! „Toaletný panáčik“ otravuje nielen chlapa, ale aj jeho ženu, pretože koho by už nezobudilo časté nočné vstávanie či nedžentlmenské odbiehanie ku pisoáru počas romantickej večere v reštaurácii? Aj ženy trápi mužská prostata! Je to poriadne otravná milenka! Dusí motor muža ako upchatý karburátor!

Neváhajte s návštevou v „uroservise“

Vo všeobecnosti platí, že každý muž nad 50 rokov by mal chodiť pravidelne na „kontrolu podvozku“ k urológovi. A s návštevou v „uroservise“ už vôbec netreba otáľať, ak sa objavia príznaky v podobe ťažkého či bolestivého močenia, častých návštev toalety (aj počas noci), pocit, že močový mechúr nie je po vymočení celkom prázdny, bolesť alebo tlak v oblasti panvy, potreba pri močení tlačiť, náhle, nečakané nutkanie na močenie a podobne. Príznaky zväčšovania prostaty môžu byť rovnaké ako príznaky karcinómu prostaty a je vždy lepšie zísť z kratšej cesty, nie?

Odborný mechanik v bielom plášti môže predpísať isté pohonné látky, ktoré udržia „motor v chode“. Ak ešte nie sú potrebné také, ktoré sa dajú kúpiť len na písomné odporúčanie na špecializovaných pumpách, muž s problematickým podvozkom si v úvode problémov alebo pri ich predchádzaní vie pomôcť aj sám. Kúpou štandardných autodoplnkov. Stačí doplniť hladiny niektorých látok v motore do potrebnej výšky rysky. Aby nebolo potrebné chybný karburátor vybrať. To by bol už zbytočne veľký zásah do motora.

Doplňte si potrebné hladiny týchto látok:

Saw palmetto + Pŕhľava dvojdomá + Zinok = Prostenal® FORTE
Tak to odporúčajú deviati z desiatich uromechanikov
.

www.prostenal.sk