Ako sa krstil papagáj FIGO

Ako sa krstil papagáj FIGO

Publikované: 27.08.2004

Zobrazenie: 12

Deti z detského domova sa zúčastnili krstu živého papagája FIGA

V piatok 27. augusta o 10.00 hod. vyvrcholil v bratislavskej Zoologickej záhrade projekt „Walmark - deťom“. Víťazný detský domov z Dediny Mládeže sa tak za kresbu Jožka Baláža mohol osobne zúčastniť krstu živého papagája FIGA a stráviť popoludnie plné súťaží a hier.

 Výtvarnú súťaž na tému „Papagáj FIGO“ vyhlásila spoločnosť Walmark Žilina, spol. s r. o., v rámci projektu „Walmark - deťom“ a zúčastnili sa jej deti vo veku od 2 do 18 rokov z 31 detských domovov z celého Slovenska. Celkovo bolo do súťaže zaslaných 94 výtvarných prác, z ktorých porota vybrala jedného víťaza.

„Bolo skutočne ťažké vybrať víťaza, pretože každá kresba bola svojím spôsobom výnimočná.  Víťazom však môže byť len jeden - našťastie spolu s ním výhru dostalo aj ďalších 40 detí z víťazného detského domova, ktoré sa tak mohli zúčastniť krstu nádherného živého papagája FIGA“, povedala Iveta Malachovská, predsedníčka poroty.

 Do súťaže sa zapojili rôzne typy detských domovov - od klasických až po detské domovy rodinného typu či ústavy opatrovateľskej starostlivosti. Odradiť sa nenechali ani tzv. kojenecké detské domovy, v ktorých  sú  umiestnené deti do troch rokov.

„Veľmi nás potešil záujem detí o tento projekt, prekvapením boli hlavne kresbičky malých detí vo veku od dvoch do štyroch rokov. Sme veľmi radi, že sme dali šancu zapojiť sa do súťaže všetkým detským domovom na Slovensku a úprimne blahoželáme víťazovi k výhre 1 000 litrov nápoja Figo“, povedal Vladimír Kriško, generálny riaditeľ spoločnosti Walmark Žilina, spol. s r. o.

 Víťazný detský domov z Dediny Mládeže sa dňa 27. augusta 2004 zúčastnil krstu živého papagája. Meno „FIGO“ dostal jediný exemplár Ary zelenokrídlej v správe bratislavskej Zoologickej záhrady, ktorá meria takmer jeden meter. Pokrstili ho Jožko Baláž, autor víťaznej kresby, Vladimír Kriško a Iveta Malachovská. Okrem mena „FIGO“ dostal papagáj Ara aj finančný dar od spoločnosti Walmark vo výške 10 000 Sk, ktorý pokryje jeho ročnú kŕmnu dávku.

„FIGA budeme kŕmiť semenami, orechami a ovocím, do jedla sa mu pridáva aj naklíčené obilie, vetvičky stromov, varené vajcia či pečivo. Veľmi si ceníme, že spoločnosť Walmark Žilina prispela FIGOVI na kŕmnu dávku. V budúcnosti radi uvítame iniciatívu ďalších komerčných subjektov pri sponzoringu našich zvierat,“ povedla Miloslava Šavelová, riaditeľka bratislavskej Zoologickej záhrady.

 Po krste na deti čakalo vystúpenie zoológov s predvádzacími zvieratami, moderované zábavno-súťažné predpoludnie plné zábavy, hier a súťaží s následnou prehliadkou Dinoparku a Zoologickej záhrady.

„Prvé miesto nesmierne potešilo najmä deti. Jožko Baláž je obzvlášť nadaný a som rád, že pre nás vyhral 1 000 litrov nápoja Figo. Preto sa chcem poďakovať, že organizujete také podujatia ako Walmark-deťom,“ dodal Tibor Kiss, riaditeľ víťazného detského domova.