Walmark otvára svoju prvú  pobočku v západnej Európe

Walmark otvára svoju prvú pobočku v západnej Európe

Publikované: 04.04.2008

Zobrazenie: 4

Walmark pokračuje vo svojej zahraničnej expanzii a k jestvujúcej sieti 8 zahraničných pobočiek pridáva ďalšiu, teraz vo Francúzsku. Otvorenie v poradí už deviatej zahraničnej pobočky je dôkazom posilňovania zahraničných obchodných aktivít Walmarku. Nová pobočka má sídlo v Paríži a svoju obchodnú činnosť začne na prelome apríla a mája.

Na základe interného výberového konania ju povedie pán Horia Vilcu, ktorý doteraz pracoval pre Walmark na pozícii riaditeľa pobočky v Rumunsku.

Walmark nie je na francúzskom trhu žiadnym nováčikom. Svoje výrobky tu predáva už tretí rok, a to prostredníctvom miestneho obchodného partnera. Vedúci exportu firmy Walmark Dimitris Anestis hovorí: „Nová pobočka bude môcť nadviazať na úspešné pôsobenie exportného oddelenia, ktoré dokázalo na francúzskom trhu vybudovať produktom Walmarku veľmi dobré renomé, a to predovšetkým v kĺbovej výžive.“ Francúzskym spotrebiteľom Walmark postupne ponúkne celé portfólio doplnkov stravy.

Výkonného riaditeľa Walmarku Petra Turoňa sme sa opýtali, prečo práve Francúzsko? „Keď sme na jar roku 2005 vstupovali na francúzsky trh, vtedy ešte s obchodným partnerom, hovorili sme, že sme presvedčení o tom, že úsilie investované do prípravy tohto trhu dáva nádejný predpoklad nášho úspešného pôsobenia v krajinách západnej Európy,“ odpovedá a pokračuje ďalej: „Rozvoj zahraničných aktivít je kľúčový pre dosiahnutie nášho strategického cieľa, stať sa do roku 2012 jedným z troch najväčších producentov doplnkov stravy v Európe a do roku 2017 získať na tomto trhu pozíciu lídra. Bez trhov, ako je Francúzsko nemáme šancu tieto ciele dosiahnuť. Uvedomujeme si, že vstupujeme na rozvinutý a náročný trh, ale vidíme v ňom potenciál pre uplatnenie našich nápadov, výrobkov a služieb. Výsledky predaja nášho exportného oddelenia nám dávajú dobré predpoklady na to, že môžeme uspieť aj vo Francúzsku.“

Riaditeľ novej pobočky Walmarku vo Francúzsku Horia Vilcu pracuje pre Walmark od roku 1997. Zakladal rumunskú pobočku Walmarku, ktorá je jednou z najúspešnejších. Výkonný riaditeľ Peter Turoň k tomu uviedol: „Pod vedením Horia Vilcu sa rumunská pobočka Walmarku stala lídrom rumunského trhu doplnkov stravy. Vieme, že Francúzsko nie je Rumunsko. Určite to nebude ľahké, ale očakávame, že pod vedením pána Vilcu budeme úspešní aj na tomto trhu a v jednotlivých kategóriách sa nám podarí dosiahnuť signifikantné trhové podiely. Svojim špičkovým manažérom ponúkame možnosť rastu a dosahovania nových cieľov, a to aj v medzinárodnom meradle, v celej skupine podnikov Walmark.“

Z pohľadu konsolidovaných výsledkov celej skupiny Walmark sa v hospodárskom roku 2006/07 realizovalo na zahraničných trhoch 60 % celkových tržieb spoločnosti. Tento údaj dokazuje postavenie spoločnosti Walmark ako medzinárodného hráča, ktorý už väčšinu svojich tržieb generuje v zahraničí. V posledných rokoch sa Walmarku  darí otvárať v priemere jednu zahraničnú pobočku ročne. Toto tempo si chce zachovať aj naďalej.

Podľa dát renomovaných agentúr IMS Health a Cegedim patrí Walmarku vedúca pozícia na národných trhoch s doplnkami stravy v Česku, na Slovensku, v Rumunsku a Bulharsku. V Poľsku a Maďarsku patrí WALMARKU druhá a v Litve tretia pozícia na trhu. Vlani v lete WALMARK oznámil splnenie svojho strategického cieľa z roku 2001 a stal sa najväčším výrobcom doplnkov stravy v celom regióne strednej a východnej Európy.

Spoločnosť WALMARK bola založená v roku 1990. V roku 2001 bola firma transformovaná zo spol. s r.o. na akciovú spoločnosť, ktorá má aktuálne 8 akcionárov, tuzemských fyzických osôb. V súčasnosti má jeden z najmodernejších farmaceutických závodov v ČR. Je najväčším výrobcom doplnkov stravy v strednej a východnej Európe. Má dcérske spoločnosti v 9 európskych krajinách (Slovensko, Poľsko, Maďarsko, Rumunsko, Ukrajina, Litva, Lotyšsko a Francúzsko) a svoje produkty vyváža do ďalších viac ako 2 desiatok krajín sveta.

V prípade záujmu o ďalšie informácie, prosím, kontaktujte:

Mgr. Kateřina Ondřejková
tlačová hovorkyňa

tel.: +420724616501
e-mail: katerina.ondrejkova@walmark.cz

Walmark,a.s.
Oldřichovice 44
739 61 Třinec