Padanie vlasov a ako mu predchádzať

Padanie vlasov a ako mu predchádzať

Publikované: 20.06.2016

Zobrazenie: 753

Chcete sa zbaviť zvýšeného padania vlasov? Prečítajte si naše rady, ako sa mu dá predchádzať. Kvalitnou stravou, správnou starostlivosťou a vhodnými výživovými doplnkami.

Ak chcete problémom s vlasmi predísť, treba sa o ne aspoň v rámci možností starať. Dedičný faktor vypadávania vlasov síce neovplyvníte, ale správnou starostlivosťou o ne môžete prispieť k tomu, aby vám vlasy padali menej.

Pokiaľ máte dojem, že vám vlasy padajú viac ako predtým, skúste obmedziť „skrášľovacie" procedúry na minimum. Používanie nevhodných vlasových prípravkov, príliš časté umývanie, fénovanie alebo farbenie, ale aj častý pobyt v zafajčených priestoroch, to všetko vlasom neprospieva.

Pokiaľ nie ste spokojní s kvalitou vašich vlasov a myslíte si, že vám ich na hlave ubúda, určite sa nevzdávajte. Mnoho mužov sa proste zmieri s tým, že vlasy mať nebudú, aj keď existujú spôsoby, ktorými sa dá rast vlasov obnoviť a podporiť. Pomôcť môžu rôzne výživové doplnky obsahujúce napríklad biotín, ktorý prispieva k udržaniu vlasov v dobrom stave. Aj meď je pre vlasy dôležitá, pretože prispieva k správnej pigmentácii vlasov.

Možné riešenia pre vypadávajúce vlasy:

  • Prestaňte s neodbornou domácou starostlivosťou (trvalá, farbenie). Požiadajte kaderníka o stimulačnú masáž a používajte napríklad tea tree oil s dezinfekčnými účinkami a správnym pH. V ordinácii dermatológa môžu použiť aj tekutý dusík, ktorým ochladia kritické miesta. Koža reaguje tak, že sa cievky stiahnu a potom zasa roztiahnu, čím sa trénuje ich pružnosť a lepšie sa vyživuje podkožie.
     
  • Snažte sa redukovať faktory, ktoré organizmus stresujú a podporte kvalitu vlasov aj pomocou výživových doplnkov zameraných práve na vlasy, ako napríklad vlasový stimulátor Reghaar, ktorý obsahuje celú škálu vitamínov skupiny B, minerálov a rad ďalších látok. 

5 krokov, ako predísť vypadávaniu vlasov:

  • dbajte na dostatok bielkovín v strave a voľte vhodné tuky. Vhodné je sushi, orechy alebo napríklad špenát
     
  • dodržujte rozumný životný štýl. Neprejedajte sa – vlasy sa potom mastia. Jedzte pestro – kvôli dostatku minerálnych látok; obmedzte soľ, sladidlá, pitie kávy a alkoholu
     
  • nepreťažujte vlasy kozmetickou starostlivosťou – nepreháňajte to s gélmi a tužidlami. Vlasové vačky sú potom „zalepené" a nemôžu dýchať
     
  • doprajte si občas masáž hlavy – je nielen príjemná, ale prekrvuje pokožku a vlasové vačky a tým podporuje aj rast vlasov
     
  • dávajte si pozor na hormóny – padanie vlasov môže spôsobiť napríklad porucha činnosti štítnej žľazy, nízka hladina estrogénu (predovšetkým v období menopauzy) alebo naopak nadbytok testosterónu (mužský pohlavný hormón)
Padanie vlasov  a jeho najčastejšie príčiny
23.06.2016

Padanie vlasov a jeho najčastejšie príčiny

Už ste zúfalí z toho, že po vás na zemi zostávajú chumáče vlasov a začínajú sa vám tvoriť nepekné lysiny? Prečítajte si, aké sú príčiny padania vlasov a ako sa im dá predchádzať.

Prečítajte si viac
Zobrazenie: 384