Kĺby

Kĺby

Publikované: 10.06.2016

Zobrazenie: 428

Starajte sa o svoje kĺby. Dbajte na zdravý životn.ý štýl, ale aj na doplnenie potrebných minerálov a vitamínov pomocou špeciálnych výživových doplnkov, kozmetických a zdravotníckych prostriedkov od renomovaného českého výrobcu.

Naše telo tvorí okolo 100 kĺbov. Preto nie div, že s kĺbovými ťažkosťami zápasí až 1/3 populácie. Za kĺbovými ťažkosťami nemusí stáť iba vysoký vek, ale takisto aj nadmerná záťaž pri športovaní, typ zamestnania či nadváha.

Medzi najviac zaťažované kĺby patria tie kolenné a bedrové, pretože nesú váhu celého tela, a teda sú najviac namáhané aj pri bežnom pohybe, akým je chôdza. 

Na podporu všetkých kĺbov

Bolesť kĺbov: Ako jej predchádzať

Cviky na uvoľnenie kĺbov

Ako sa starať o kĺby 

Základnou starostlivosťou o kĺby je zdravý životný štýl. Vyberajte si športy, pri ktorých dochádza k rovnomernému zaťažovaniu pohybového aparátu. Taktiež dbajte na vyváženú stravu s dostatkom vitamínov a minerálov. Rizikovým faktorom pre stav kĺbov býva totiž obezita; zdravou stravou tak môžete svojim kĺbom uľaviť.

Nezabudnite sa o kĺby starať už od nízkeho veku. Doprajte im včas prísun základných stavebných prvkov chrupavky, medzi ktoré patrí napríklad glukozamín, chondroitín, kolagén a kyselina hyalurónová. Jednotlivé zložky nájdete nielen v strave, ale aj v špeciálnych výživových doplnkoch.

Bolesť kĺbov: Ako jej predchádzať
24.03.2016

Bolesť kĺbov: Ako jej predchádzať

Boľavé kĺby nemusia byť váš prípad. Naučte sa, ako bolesti kĺbov predchádzať. Venujte sa vhodným športom, zamerajte sa na zdravý životný štýl a doplňte stravu o správne vybraté potraviny.

Prečítajte si viac
Zobrazenie: 3993
Bolesť kĺbov: Cviky na uvoľnenie kĺbov
29.03.2016

Bolesť kĺbov: Cviky na uvoľnenie kĺbov

Správnymi cvikmi si uľavte od bolesti kĺbov. Udržte sa dlhodobo v pohybe a do svojho denného režimu zaraďte cviky, ktoré nájdete v našom článku.

Prečítajte si viac
Zobrazenie: 24681
Bolesť kĺbov: Ako sa prejavuje artróza
05.04.2016

Bolesť kĺbov: Ako sa prejavuje artróza

 

Bolia vás kĺby a chcete vedieť, ako sa prejavuje artróza? Urobte si prehľad o najčastejších príznakoch a zistíte, ako jej predchádzať. Bolia vás kĺby a chcete vedieť, ako sa prejavuje artróza? Urobte si prehľad o najčastejších príznakoch a zistíte, ako jej predchádzať. 

Prečítajte si viac
Zobrazenie: 5574
Bolesť  kĺbov v rukách a kolenách:  Prejavy a príznaky reumy
13.06.2016

Bolesť kĺbov v rukách a kolenách: Prejavy a príznaky reumy

Bolia vás kĺby v rukách a kolenách? Možno sa u vás začala prejavovať reuma. Prečítajte si o jej najčastejších príznakoch.

Prečítajte si viac
Zobrazenie: 41078